Praktijknieuws

Werken aan de praktijk

Momenteel zijn er wegenwerken bezig aan de praktijk. Dit kan enige hinder veroorzaken. Gelieve op tijd naar uw afspraak te komen.


COVID- 19 (update 02/05/22)

Opgelet!!! Het testcentrum van de Huisartsenkring Panacea is verhuisd naar de huisartsenwachtpost:

Leeuwerikstraat 14A - 9620 Zottegem


Een test regelen omwille van klachten? Een test nodig omwille van een reis of een evenement? Doorgeven van jouw hoog risicocontacten? Of je testresultaat raadplegen?


GA NAAR MIJNCORONATEST.BE 


Een positieve zelftest? Vanaf nu kan u zelf een code aanmaken voor een PCR-wisser ter bevestiging.


GA NAAR FORMULIER POSITIEVE ZELFTEST


Een afspraak maken in het testcentrum in Zottegem? Mail naar volgend emailadres. Zij bellen u op om een datum en uur af te spreken.


MAIL NAAR eb.peorgaecanap@divoc

(vermeld naam, rijksregisternummer, reden voor de test en een telefoonnummer)


Vragen omtrent het nieuwe coronavirus? Dan kan je via onderstaande website terecht voor de meest recente wetenschappelijke informatie en de huidige maatregelenhttps://www.info-coronavirus.be/nl/

U kan voor meer informatie ook terecht op de website van onze huisartsenkring Panacea.


LUCHTWEGKLACHTEN?


Heb je luchtwegklachten (zoals niezen, hoesten, neusloop, neusverstopping, keelpijn, kortademig) of heb je koorts, spierpijn of hoofdpijn?

  • Dan hoef je voortaan niet meer te bellen naar de praktijk, maar kan je rechtstreeks een afspraak maken in de agenda
  • Vermeld bij het maken van de afspraak dat je deze klachten hebt. Wij zullen beslissen of een test aangewezen is
  • We willen je wel vragen om in de auto te wachten als je bovenstaande klachten hebt, zodat risicopatiënten niet in contact komen met mogelijke COVID-19 positieve patiënten. Wij komen altijd eens kijken op de parking.
  • Een mondmasker is nog steeds verplicht in de praktijk!


Heb je contact gehad met een COVID-19 besmette persoon en heb je klachten?

  • Dan vragen we wel om eerst te bellen naar de praktijk en zullen wij voor jou een test regelen


Heb je typische klachten zoals geur- en smaakverlies die kunnen passen bij een COVID-19 infectie?

  • Dan vragen we ook om eerst te bellen naar de praktijk en zullen we voor jou een test regelen


DIGITALISERING GENEESMIDDELENVOORSCHRIFT


Vanaf 15 september 2021, op aanvraag van de patiënt, kunnen wij als huisarts het papieren “bewijs van elektronisch voorschrift” vervangen door een beveiligd digitaal exemplaar.


Als patiënt heb je het papieren bewijs niet meer nodig om geneesmiddelen in de apotheek af te halen. Je kan het elektronisch voorschrift dan rechtstreeks op je smartphone tonen (via verschillende apps – iOS/Android of webapplicatie – zoals o.a. mijngezondheid.belgie.be) ofwel kan de apotheker via jouw identiteitskaart (e-ID) of een ander identificatiemiddel (rijksregisternummer) toegang krijgen tot jouw openstaande voorschriften. Als je dit niet wenst of niet over de digitale mogelijkheden beschikt, kan je ook nog steeds met een papieren bewijs bij de apotheek terecht.


Omdat de administratie en het papierwerk afneemt, kunnen artsen en apothekers meer tijd vrijmaken voor zorg en advies. Het is ook eenvoudiger voor jouw behandelende zorgverstrekkers om een digitaal overzicht van al jouw medicatie te hebben. Als patiënt kan je ook zelf je openstaande voorschriften digitaal beheren. Hierdoor heb je ook zelf een beter overzicht op alle informatie, inclusief het digitale medicatieschema. Het is eenvoudiger om een geneesmiddel te reserveren bij een bepaalde apotheek. Je kan je voorschrift ook niet meer kwijtraken, want het is digitaal beschikbaar.


Als patiënt kan je jouw elektronische voorschriften bekijken of afdrukken via volgende kanalen:


!!! Dit wil NIET zeggen dat we zomaar geneesmiddelen (bv. chronische medicatie) digitaal gaan voorschrijven zonder dat we de patiënt gezien hebben !!!

Huisartsenpraktijk Bavegem

Verlofperiodes 2022

Dr. De Middeleir: 04/04/'22 t.e.m. 08/04/'22

Dr. Bernaert: 19/04/'22 t.e.m. 22/04/'22

Dr. Bonnaerens: 02/05/'22 t.e.m. 06/05/'22